Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Temmuz 2013 Cumartesi

İftar Sofrası-tmmz 2013

Kayın validemi İftara çağırdım.
Önce ev temizlendi,
Masa hazırlandı, Sonra yemekler yapıldı.
İftar menümüz;İftariyelikler, (hurma, zeytin peynir) Mercimek çorbası,
Kebap, Pirinç pilavı,Sarımsaklı, yoğurtlu kabak kızartması, cacık, domates salatası, limonlu helva, Karpuuuz.
                 Kayın validem çok az yiyebildi. Karpuzu sulu sulu fazla kaçırınca karnı şişti.Kabak kızartmasını da yemeyi unutmuşuz. Masayı toplarken aaa kızartma kalmış dedim.
Peynirli börekte yapacaktım ama zamanım yetmedi. Bir ara evde tek başıma koşuştururken yemek yarışmaları geldi aklıma. Üç saatte menüyü hazırlayıp sunuyorlardı, ben o yarışmada olsam sonuncu olurdum herhalde diye düşündüm. Sonra da pozitif düşünmeye çalıştım. Yaparsın Selma deyip kendime gaz verdim.
Yemekte resim çekmemden hoşlanılmadığı için bu kadar çekebildim.
Herkese hayırlı ramazanlar.

4 yorum:

  1. Allah kabul etsin arkadaşım. İyi Ramazanlar. Allah sağlıkla tamamlamayı, daha nicelerine kavuşmayı nasip etsin.
    Sen yine çıkarmışsın bir şeeyler. Böyle zamanlarda esas beni görmek lâzım. Son zamanlarda şahtım şahbaz oldum bu konuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Asumancım bir ara ben de koptum. Ne yapacağımı şaşırdım. Unutkanlık başa bela. Buz dolabına gidiyorum ne alacağımı unutuyorum. Sonra toparladım kendimi. Börek, tatlı ve sebze yemeği yapmadım. Zaten kalıyor her şey. Yenmiyor. Yaptıklarım yetti ertesi güne bile kaldı.
      Sevgiler canım.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Yemek ve ev işi aynı gün zor oluyor, bilirim. Ben de biraz "bu aralar kendim"den bahsedeyim: Afyon'da sıra yemeği denilen bir gelenek vardır. Yeni gelin daveti, doğuya, cenaze evine gönderilen yemekler, hacca gidip gelenlerin verdiği davetler ve ille de Ramazan davetleri bu sıra yemeği ile yapılır. Et suyuna pirinç çorbası, Afyon kebabı, patlıcan musakka, etli yaprak dolması veya zeytinyağlı sarma, ara muhallebisi, Etli fasülye yemeği, tatlı, bamya. Bu ana çatı içinde, bazı değişiklikler de yapılabilir. Mesela pirinç çorbası yerine mercimek, yaprak dolması yerine zeytinyağlı veya etli biber dolması olabilir. Ama Afyon kebabından vaz geçilemez, vaz geçilmesi teklif dahi edilemez:) Cumartesi Ramazan davetim vardı. Cuma gece sahura kadar biber dolmamı, çorbamı, musakkamı hazırladım. Cumartesi sabah eşim malzemeleri tamamladı, etimi kısık ateşe koydum, kalanları pişirip temizliğe giriştim. Ev büyük olunca temizlik de uzun sürüyor. Misafirler gelmeden bir duş almayı yetiştiremedim. Neyse, geç gittiler. Zaten ardından hep birlikte görümceme sahura gidecektik, gittik de. Yatışım gece 4 falandı sanırım. Bu gün de 12 de uyandım. Şimdi en sona hafta içi çarşamba bir davetim kaldı. Hem ev işi hem yemek çok zor. E bir de işyerinde izin meselesi sıkıntılı, amirimiz konumundaki kerameti kendinden menkul adamlara eyvallah etmek istemiyorum. Ben bu çarşambayı da kazasız belasız atlatırsam iyidir. Kafamın içinde gerisini hatırlamadığım bir şarkının şu kısmı dolaşıyor: "Ben bu gece ölmezsem ölmem ölmem hiç bir vakit" :)) Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten'ciğim maşallah maşallah diyeyim nazar olmasın. Bloğundan da gördüğüm kadarıyla çok maharetlisin canım benim. Benim sorunum hem biraz tembel olmam (yetiştirilme bozukluğu), hem kendime olan güvenimin azlığı. İdare edecek kadar yapıyorum. Utandırmıyacak kadar.
      Afyon kebabını merak ettim, google teyzeden araştırayım.
      Ne güzel adetleriniz var, yorucu ama güzel. Neredeyse iki gece uyumamışsınız, yorulmuşsunuz. Sağlığınıza dikkat edin.
      Size de hayırlı ramazanlar.

      Sil