Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Temmuz 2013 Perşembe

Lokma

Yıllardır hamur işi yaparım ama elimi cıvık hamurun içine sokmaya korkarım. Sanki temizleyemeyecekmişim gibi gelir. Hamuru kaşıkla kızgın yağa atardım ama yuvarlak olmazlardı. Sonunda ablamın cesaretlendirmesiyle  elimi yağlayıp soktum hamura ve korkacak bir şey olmadığını gördüm. Avcumda sıktırdığım hamuru çay kaşığı ile alıp attım yağa. Yağ derin olunca kendiliğinden dönüyorlar. Yağ aşırı kızınca da altını kıstım biraz ki lokmalar yanmasın, sonra yine açtım.

 Hamur her zamanki hamurum. Göz kararı hazırlıyorum ama burada yaklaşık ölçüleri vereyim.
2 yumurta, 2 su bardağı un, varsa peynir suyu( çok lezzet katıyor),1 bardaktan fazla Süt . tuz, bir tutam şeker, 1 çay kaşığı karbonat. Cıvık olacağı için kıvamını göz kararı ayarladım. Tavaya bolca zeytin yağı koydum. Yanma derecesi 240 olduğu için gönül rahatlığı ile kullandım. Diğer yağların daha düşük olduğu için yağ hemen yanıyormuş. Yarım saat dinlendirdiğim hamura yağladığım elimi sokup hamur aldım ve sıktırdım Çay kaşığı ile aldığım hamurları kızgın yağa attım. Pişeni kağıt üzerine aldım yağları çekildi.
 Servis aşamasını çekmeyi unuttum. Pekmeze veya bala batırıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

2 yorum: