Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Şubat 2014 Cumartesi

2014 Şubat Tatili İzmir

Şubat tatilinde yine İzmire gittim. Yollar güzeldi. Kar yağmadığı için rahat gidip geldim.
 Eve varınca annemi mutfakta börek yaparken buldum. Gece uyuyamamış kalkmış gözleme yapmış. Ne zaman geleceğimi söyleyince telaşlanıyorlar, söylemeyince neden söylemedin diyorlar. Annemin klasiği gözleme afiyetle yendi.Ablamda annemdeydi. Bu sene kardeşim bir hafta evvel gelip gitmişti. Ben oğlanın tatilinin bitmesini bekledim.Bir hafta sonra gittim.
 İzmirde önce Asansöre gttik. İzmirliyim derim ama buraya ilk defa geliyorum.
 Ablam gün arkadaşları ile buraya gelmiş, bizide getirdi. Manzara harika. Buraya sürekli gelinler gelip fotoğraf çektiriyorlar.
 Kapısında hep kuyruk var. Tatil günleri kalabalık oluyormuş.




 Daha sonra yeğenimi (ablamın oğlu İlker)  iş yerinde ziyarete gittik. Eşi ve çocukları İstanbuldaki kız kardeşine tatile gitmişler.
 Her zamanki gibi döner ekmek ikram etti. Çayın yanında nefis oldu, Annemin pozuda nefis oldu.
 Küçük yeğenimin (Mıstık) eşi ve oğlu annesini yanından erken döndüğü için bizi yemeğe davet etti.
 Maharetli gelin bir masa kurmuş mest olduk. Yemeklerin görüntüsü kadar lezzetleri de enfesti.
 Babam her sabah erkenden yürüyüşüne gider gazetesini, ekmeğini alır gelir. Kahvaltı hazır oluncaya kadar gazetesini okur. Annem ayakları ağrıdığı için yerinden zor kalkıyor bu sene. Yinede evin içinde yürüyor, mutfak işlerini hallediyor. Babam ev temizliğinde yardımcı. Ablamla dönmeden önce evi temizledik bıraktık. Bahara kadar idare eder dedi babam. Yine biz ordayken yemekleri ablam yaptı.
 Bir gün de kemer altına indik, alış veriş yaptık. Ben iki pantolon, bir tişört aldım. Renk renk badiler aldım. Bir adet büyük şal aldım.  Çay, salep içtik. Gevrekçiden çıtır çıtır gevrek aldık yedik. Ablam çanta aldı. Kemer altında paraları yedikten sonra çıkalım dedik. Çıkışta bizi saat kulesi karşıladı, Sevdiğim manzara...
Ablam pişi yaptı. İçine ısırgan otu ve ıspanak koydu. Ye ye bitiremedik. Çok yapınca bıkılıyorda. Az yapacaksın tadı damağında kalacak. Yine özelimiz tarhana yaptı ablam çok güzel olduuuu... Köfte harcındaki ekmek yerine köftelik bulgur koyuyorsun ve köfteleri biraz büyük ve yuvarlak yapıyorsu okadar.

Dönüş vakti geldi. İzmirdeyken otobüs 15 dereceyi gösteriyordu. Kuzeye geldikce derece düştü düştü. Bolu -1 dereceyi gösteriyordu. Ah İzmir ah...

6 yorum:

  1. ne kadar güzel bir tatil olmuş :) Ahh İzmir ahh bende çok severim İzmir'i

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tatilinde çok güzel Nesrincim.
      İzmire bakıp uzaktan ah çekiyorum...
      Sevgiler canım

      Sil
  2. Bayildim valla, harika bir tatil olmus. Eminim tadi damaginizda kalmistir. Istanbul tatilimi hatirladim bende. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tadı damağımda kaldı Güngörcüm. Biraz daha kalsaydım daha çok kilo alacaktım. Anne yemeklerine, abla yemeklerine dayanılmıyor...
      Sevgiler canım.

      Sil
  3. Yaa asansöre de mi gittiiniiizzzzz?? çok kötüsünüz ama yaa ben de istiyoruummm :/ keşke ben de gelebilseydim seninle annecim, çok özledim hem bizimkileri hem de izmiri.. inşallah yaza birlikte gideriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ben bilmiyormuşum asansörü. Baban bile biliyor.
      İnşallah yaza birlikte gideriz.
      Alper arabayla götürür bizi.
      Öptüm canım.

      Sil