Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Şubat 2014 Salı

Kayınvalidem Yemeğe Davet Etti :)

İzmirden dönüşümün ikinci günü kayınvalidem yemeğe davet etti. Yemekleri çok lezzetlidir. Görümcemler ve biz gittik. Benim çocuklar İstanbulda oldukları için yoklar. Yani kaldık altı kişi. Eskiden çok sık davet ederdi. Yaş aldıkça davetler azaldı. Zaten bizde suçluluk hissediyorduk onu yorduğumuz için. Çalıştığımız için yardımcı olamıyorduk. Bu davette de yardımcı olamadık. Her şeyi tek başına kendi hazırladı. Ben gittiğim de masa bile hazırdı. Yemekler yenilmeden hatıra kalsın diye yemeklerin fotoları çektim. Benim eşim her şeyin fotosunu çektiğim için tepki veriyor. Onun için masada tabaklara konmuş hallerini çekemedim.

El açması ıspanaklı börek tam anlamıyla muhteşemdi. Yemelere doyamadık. Yumuşacık, çiğnemeye bile gerek yok, o kadar güzel.
 Marul salatası havuç, turp, limon yağ ile tatlandırılmış çok lezzetliydi. Görümcemin getirdiği havuç salatası da nefisti. Sonradan konduğu için çekemedim.
 Görümcem iki ay önce lahananın ortasını çıkarmak için keserken elini kestiği için Bir müddet bıçaklardan sebzelerden uzak durdu. "Kızın hiç lahana özlüyormu diye sormuyorsun?" dediği için lahana sarması yapmış. Daha önceleri yaprak sarardı. Lahana sarması da harikaydı.
Yeni aldığı düdüklü tencereye iki bardak su ile koyduğu et, 45 dakika pişirdiği halde kömür gibi yanık çıkmış. Üst taraflarında yanmayanları ayırmış. Pirinç pilavıda yapmış. Ama yukarda resimlerini gördüğünüz yemekler yetti de arttı bile. Onun için et ve pilav almadık.

   Bitti mi? Bitmedi.
İki çeşitte tatlı yapmış. Şerbetli kurabiye ve kabak tatlısı. Bir dilim kabak tatlısıyla, yarım dilim şerbetli kurabiye yedim. Israrları şeker hastasıyım diye geri çevirdim. Aslında hasta değil de sınırdayım. En çok da ıspanaklı börek yemiştim Lahana sarmasıyla. onun için tatlıları az tuttum. Kurabiye ve böreklerden yanımıza da verdi.
Maharetli kayınvaldecim ellerine sağlık. Bir daha ki bizde olsun.

9 yorum:

  1. Tam mutlu aile sofrasi. Hersey harika gorunuyor, afiyet olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. peki ya istanbuldaki çocuklar bu post'u görür diye hiç düşünmedin mi anneciimmm.. o lahana sarmaları nasıl geçti boğazınızdan bizsiz bizsizz :P insan kargo yapar gönderir ama dimiii? :P:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündüm düşündüm.
      Bakarsın kuş olur geliverir, bellimi olur.
      Canım benim.
      Hem kardeşinle giden börekler sana ulaşmadımı?

      Sil
    2. Gözüm hep gökyüzünde, gelen kuşlarda o zaman :)
      Geldi börekler gelmesine de, bir gün bile dayanmadı malum :)
      Lahana sarmasını her bi şeyden daha çok severim, bilesiniz ;)

      Sil
    3. Bir hafta sonu eve teşrif etcen canım benim;)

      Sil
    4. gelebilsem keşke.. yoğunluktan gelemiyorum ki annecim :/ bahara doğru inşallah..

      Sil
  3. Yemekler nefis ve kayınvaliden yaşını bilmiyorum ama sanırım ki bu yemekleri yapabilmesi için oldukça dinçmiş. İstanbul'dan feryatlarda yükselmesi normaldir :I
    afiyet olsun Sevgicim...

    YanıtlaSil
  4. Tadlarıda nefisti Nurcum. Çocuklarda tadını bildikleri için feryat ediyorlar. Kayınvalidem 78-79 yaşlarında ama çok dinç maşallah.
    Sevgiler Nurum.

    YanıtlaSil