Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Aralık 2014 Pazartesi

Biri Patladı Biri Çatladı

Ne mi? Yumurtalar.
Kahvaltıda dört yumurta haşlamıştım. İkisi kaldı. Buz dolabına kaldırdım, sonra yeriz dedim.
Ertesi gün Çıkardım. Mikrodalga fırınına koydum,
Düğmeleri 1 e getirdim.
Fırın çalıştı durdu. İki saniye sonra boommm diye bir ses Allah dedim. Fırın patladı. Mikrodalga ya korkuyorum. Döndüm baktım fırın yerinde duruyor. Azıcık sakinleştim. Eee ne oldu, o ses neydi?
Fırın kapağını açınca manzara bu.
 Yumurtanın kabuğu soyulmuş olduğu halde biri patlayıp fırının çeperine yapışmış. Diğerinde çatlak vardı. O patlamamış.
Demek ki haşlanmış yumurta ısıtacakken kesip ısıtmak gerekiyormuş. Bunu öğrendim.
Fırını evdekiler görmeden hemen temizledim. Evdekilere de bahsetmedim bu olaydan. İki saat hakkında konuşmalarını, bana ders verir gibi olmalarını istemedim.
Ama sizler benzer tecrübelerinizi paylaşabilirseniz biz de yaşamadan öğrenmiş oluruz.
Hoşça kalın.

3 yorum:

  1. paylaştığın iyi oldu. Aklımda bulunsun. Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Ben de sizi izlemeye aldım.

      Sil
  2. Ben bir çamaşır makinasından bir de mikrodalgadan çok korkuyorum. Makina sıkmaya geçince tambur bütün ağırlığını kaybedinceye kadar döne döne beni kovalayacak diye aklım gidiyor. Mikrodalga tekniğini ise asla öğrenemeyeceğim. Sanırım ben elektronik konusunda somut düşünceden soyuta bir türlü geçemedim :) Nasıl çalıştığını bilemediğim, göremediğim mikrodalga teknolojisi çok gerekmedikçe kullanmadığım bir şey. Bununla birlikte, özellikle patlıcanı kızartmak yerine mikrodalgada 10 dakika çevirerek karnıyarıkta kullanmak yağ oranını azalttığı için tercihim.

    YanıtlaSil