Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Kızım, Oğlum

Ben İzmir de iken kızım elinden ameliyat olmuş. Neden dikkatsizlik. Bovlink oynarken bovling topunu fırlatacakken puan kaybetmeyim diye fırlatmaktan vaz geçmiş, ama top onu sürüklemiş ve topun ilerlediği kaygan yola ayağı değince sırtüstü düşmüş.Kafasını yere çarpmış. Sağ elindeki top yere vurma hızıyla yükselip sol elinin üzerine düşmüş ve elüstü orta parmak hasar görmüş. kemikleri kırılmış. Arkadaşları kafasını çarptığı için paniklerken kızım "elim, elim" diye bağırıyormuş. Hemen acile götürmüşler. İlk tedavi yapılıp yarın gel denmiş. Ertesi gün eli şiştiği için doktor "ameliyat edemem" demiş. Elini kalp hizasının üstünde tutarak şişliğin inmesini beklemiş. Ameliyat ta eline çiviler vidalar takılmış kendi öyle diyor. Doktor bir ay rapor vermiş. Bütün bunlar oluken "anneme haber vermeyin, üzülür" demiş. Yavrum benim tabi ki üzülürüm ama yanında olmak isterdim. Ben gelince İstanbula gittik. Kızımı alıp hastaneye götürdük. Pansuman yapılırken eline baktım. Sol elinin sırtı orta parmağa doğru dikişli. Elde sarılıklar ve morluklar var hafif. Pansuman yapıldı ve bir hafta sonra yine gelmesi istendi. İyileşmeye göre alçıya alınacak. Sonrasında fizik tedavi uygulanacak. Kızım akrabaların "gel bizde kal sana bakarız hem de tatil yaparsın" demelerine üzülüyor. Çünkü tatilde değil raporlu olduğunun fark edilmediğini söylüyor. Baya sıkıntılı ağrı çekiyor. Yetmezmiş gibi yedi yemekte midesi ağrıdı. İki gün mide ağrısı çekti. Tek eliyle kendi işini kendi yapmaya çalıştı. Yardım almak hoşuna gitmedi. "Nekadar önemliymiş sol el" dedi. "Neyse ki ucuz atlattın daha kötü olabilirdin" diye teselli vermeye çalıştık. Ağlamamak için kendini tutuyordu. Elini eskisi gibi kullanamayacağından korkuyor. Aksi gibi ikide bir elini bir yerlere çarpıyor ve canı yanıyor. Bu gün babasıyla İstanbula gitti. Alçıya alınabilir.
      
  Oğlum da onbeş günlüğüne İngiltere ye gitti. Dün geçirdik onu. İlk defa bizden bu kadar uzun süre ayrılacak ve üstelik yurt dışında. Kocaman bir valiz aldık ve onbeş günlük giyeceğini yıkamasına gerek kalmayacak şekilde yerleştirdik.
 Babası, ablası ben hep birlikte valizin hazırlanmasına yardımcı olduk.
Cambiridge (Kembriç) üniversitesinde onbeş gün dil kursu almaya gitti. Hem de oraları görüp ufku gelişsin istedik. Okulun hazırladığı gezi ile gidiyorlar. Tamda olimpiyat oyunlarının yapıldığı zamana denk geldi.


Giderken giyeceği giysileri de ayırdı. Dün gece dörtbuçuk da çıktı evden. Dün akşam onbir gibi konuştuk. İyiymiş.

6 yorum:

  1. çok büyük geçmiş olsun . artık bowling oynarken daha dikkatli olcağım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nesrincim. Verilen kararda tereddüt etmek kazalara yol açabiliyor.

      Sil
  2. Büyük geçmiş olsun. Evladımın eğlencesi nasıl da sıkıntıyla bitmiş. Daha kötü bir durum olmaması teselli tabi ama onun için zor günler.
    Delikanlı için de Allah kavuştursun diyorum. Bu devirde o seyahatler çok önemli.
    Ne değişti diyordu. İşte en güzel değişiklik. Yurt dışı faslı başlamış oldu.
    SEvgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sıkıntılı, raporunun izin diye yorumlanması ise can sıkıcı. Tek tesellimiz geçecek olması.
      Evet oğlumda 18inde ilk yurt dışına çıktığını hatırlayacak.
      Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  3. Canııım, geçmiş olsun, inşallah tamamen iyileşir elciği kızcığın :(
    Ve Allah kavuştursun, hep böyle hayırlı ayrılıklar olsun :)

    YanıtlaSil