Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Ekim 2013 Salı

Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun


28 Ekim 1923 akşamı Mustafa Kemal Atatürk yakın arkadaşların Çankaya’da yemeğe çağırdı. Onlara, “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.” dedi.

Cumhuriyetin Kazandıkları:
Cumhuriyetin ilanıyla birlikte köklü değişiklikler yapılmıştır.
8 Şubat 1935 tarihinde yapılan milletvekili seçiminde Türk kadını ilk kez oy kullandı.
Kadın erkek bütün yurttaşlar öğrenim görme hakkı ve hürriyeti elde etti. Çağdaşlığın gerektirdiği pek çok yenilikler içerisinde Türk milleti cumhuriyetle birlikte ülkenin yönetimine seçimler aracılığı ile katılmaya başladı. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edildi.

"Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz"
"Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak"
Mustafa Kemal Atatürk
 Gencecik yaşların da
çocukluğunu oyun vakitlerini unutup vatan dediği toprağını yaşanılır kılmak, korumak için feda etmiş bir neslin evlatlarıyız,unutulmaya....(alıntı)


2 yorum:

  1. sevgili arkadaşım cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.para cüzdanlarının yapılışını sormuşsun.elimden geldiği kadar tarif edeyim.tığla 5 zincir çekip kapatıyorsun,zincirlerin etrarına 10 tane sık ığne yapıyorsun,omdan sonraki sırada her bir deliği iki kere batırıp işlemlere her iki sırada artırarak daireyi düzgün bir şekilde genişletiyorsun.sonrada iki daireyi dikip aparatları iğne ve biraz kalın bir iplikle dikiyorsun üstünedü istediğin gibi süsleyebilirsin.inşşşş anlatabildim.sevgilerimle

    YanıtlaSil