Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Eylül 2012 Perşembe

Canım Sıkılıyor-Kabaklı Hamur Kızartma

Her gün şehit haberleri almaktan ve hiç bir şey yapamamaktan canım sıkılıyor. Allahım şehit annelerine dayanma gücü ver. Tez zamanda bu duruma bir çözüm bulunur inşallah.
 Bu gün dersim yok. Can sıkıntısından mutfağa girdim. Poşette atmaya kıyamadığım azıcık peynir suyu vardı. Ziyan etmeyim kullanayım dedim.

 Bir kaba 100gr kadar beyaz yumuşak peyniri, suyunu koydum.
Büyükçe bir kızartmalık kabağın yarısını rendeledim içine.
Bir soğanıda rendeledim. Soğan hamura lezzet veriyor.


Birer çay kaşığı kuru nane, karabiber, kırmızıbiber, zencefil, çörekotu ekledim.
Çatalla karıştırdım
 2Yumurta kırdım içine onuda karıştırdım. Aklıma geldikce birşeyler ekliyorum.
 1yemekkaşığı kadar nişasta,
1su bardağı kadar mısır unu,
1çay kaşığı kabonat,
aldığı kadarda buğday unu katıp karıştırmaya devam ettim.
 Elimlede yoğurup özdeşleştirdim.
 Bir tepsiye un koyup hamurdan kopardığım parçaları unlayap rulo yapmaya çalıştım. Hamuru biraz cıvık yapmışım, zorlandım. Bıçakla küçük kareler kestim.
 Kızgın yağa attım. Arkalı önlü kızardılar hemen.
 Bir yandan kızarırken bir yandan hamurları hazırlıyorum.
Küçük küçük hazırlamaya üşendiğimden parçaları büyüttüm.
 En son parçalar iyice büyüdü.
 Bir baktım önce küçük sonra orta sonrada büyük olmuş hamurlar. Amaaaan olsun. Misafir gelmiyorya kendime yapıyorum. Olduğu kadar.
 Tadına baktım Mmmmm çok lezzetli olmuş. Soğan ve kabağın tadı ile enfes olmuş, Görüntü bir şeye benzemiyor ama tadı iyi.
Neden ben canım sıkılınca hamur kızartması istiyorum??? Araştırmam lazım.

Tabakların altındaki örtüde 1970 yılında daha ilkokul 5. sınıfa giderken işlediğim masa örtüsü. Katlayıp sehpanın üstüne koydum. Bu ayrı bir post konusu tabi.

2 yorum:

  1. Süper... Harika bir tarif bu. Yarın yapmalıyım. Parçaların bu kadar küçük olması da gerekmez zaten. Kokusu geldi buralara. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Gülsüm hnm. Beğenmenize sevindim. Tadı gerçekten güzel oldu.

    YanıtlaSil