Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Nisan 2014 Çarşamba

Okuma Etkinliği

Bu gün12.30-13.00 arasında okuma etkinliği düzenlendi, Türkiye çapında 81 ilde meydanlarda okuma etkinlikleri düzenlendi. Haberi burada . Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, okuma alışkanlığı kazandırmak için Kütüphaneler haftası kapsamında valiliklerinde desteği alınarak okuma etkinlikleri düzenlendi.
 Biz zaten her derse girişte 15-20 dakika okuma etkinliğini yapıyoruz. Hazır okuma gününde Bu etkinliğimizden fotoğraflar göstereyim sizlere.
                                   
                                                           Benim çalışkan öğrencilerim...
Sevdiğim öğrencilerimle bir hatıra fotoğrafı çektirdik. Seneye liseli oluyorlar. Tüm öğrencilerime başarılar diliyorum.




12.30-13.00 saatleri arasında 30 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleşecek. - See more at: http://www.edebiyathaber.net/turkiye-bugun-meydanlarda-kitap-okuyor/?fb_action_ids=10152317653913609&fb_action_types=og.likes#sthash.gFcOj64o.dpuf
12.30-13.00 saatleri arasında 30 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleşecek. - See more at: http://www.edebiyathaber.net/turkiye-bugun-meydanlarda-kitap-okuyor/?fb_action_ids=10152317653913609&fb_action_types=og.likes#sthash.gFcOj64o.dpuf

8 yorum:

  1. Hepsi de pırıl pırıl gençler, Allah yollarını da bahtlarını da açık etsin, hepimizin evlatlarına mutlu yarınlar göstersin. Hepsini öpüyorum, bağrıma basıyorum. Çocuklarla ilgili bir şey olunca burnumun direği sızlıyor. Bunun ille de kötü bir şey olması gerekmiyor. Mesela şu arkanızdaki sevimli gençlere bakınca gözlerim dolu dolu oldu. İnsan bunlara kıyabilir mi ama kötü bir dünyada yaşıyoruz. Hırlısı, hırsızı, arsızı, yüzsüzü, kaçakçısı, delisi, hılısı... Bugün arkadaşımla çarşıya doğru uzandık öğlen; gittiğimiz yerde bir kaç tane büyük okul var. Benim de orta okulum olan şimdiki ilköğretim okulunda çocuklar bahçede toplanmıştı. Genel olarak herkes kendi sınıfının sırasındaymış gibi bir durum da vardı ama düzenli de değildiler. Entarisi dım dım türküsü eşliğinde bir ısım öğrenci yerlerinde oynuyordu. Bir kısmı muhabbet ediyordu. Çok şirindiler. Bugün bahar etkinliği falan mı vardı bilemiyorum ama, mahalle bile o müzikle coşmuştu. Çocukların kudurukluğu o kadar sevimli geldi ki bize. Gerçi bir de bu kudurukları öğretmenlerine sormak lazım:) Aslında her teneffüs bu olmalı, enerjilerini boşalttırıp boşalttırıp derse alacaksın yaramazları, verimli mi olur, pestilleri mi çıkar, bi denemek lazım:)) Ben pedegojik formasyon almadım, bilemem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten hanımcım güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ben de onların yüzlerine baktığım zaman gelecekleri için tedirgin oluyorum. Hepsi pırıl pırıl çocuklar. Derse en ilgisiz, sorumsuz dediğiniz öğrenci ailesine babalık yapan, ailenin tüm yükünü üzerine almış sorumluluk sahibi bir kişilik çıkıyor, Gel de şimdi bu çocuğa ders çalışmıyor diye kız! Elbette elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Hepsinin hayatı ayrı bir roman.
      Tenefüslerimiz onbeşer dakika ve enerjilerini çok güzel atıyorlar. Özellikle küçük sınıflar çok hareketliler. Büyüdükçe ağır takılıyorlar. Çok da yorulunca özellikle beden eğitimi derslerinden sonra derse konsantre olamıyorlar.
      Evden ne kadar sıkıntılı çıkarsam çıkayım okul kapısından girdiğim anda bütün sıkıntılarım gidiyor. Öğrencilerin sesleri bana cıvıltı gibi geliyor ve emekli olamıyorum. Bu senede çalışayım derken otuz küsür yılı devirdim. Bakalım kısmet ne zamana...

      Sil
    2. Geçen sene yukarda bahsettiğim arkadaşımla okullara meslek tanıtımına gittik görevli olarak. Laf aramızda, okulların öğrenci profillerinin bu kadar farklı olabileceğine gözümle görmesem inanmazdım. Bazı okullarda öğrenciler "liseden sonra eczacı olabilir miyim" diye sorarken bazı okullarda konuya çoktan vakıf öğrenciler "zincir eczane sorununu" irdelediler, bazı okullarda ise tanıtım 5 dakikada bittikten sonra "altın günü" havasına girdik:) Neyse, ama yine de dediğim gibi hepsine de şiddetle ihtiyacımız var bu çocukların. Yeter ki içlerindeki masumiyeti birileri şeytana sattırmasın. Hepsi Allaha emanetler, kendi evlatlarımız da dahil. Bu arada o tanıtımlar sırasında siz öğretmenleri açıkçası çok kıskandım:) Bence de emekli olmayın. Sevgilerimle.

      Sil
    3. Güzel yorumların için teşekkür ederim.
      Öğrencilerin hepsi akıllı fakat aile ve çevre faktörü onları farklı kılıyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun.
      Emekliliği şimdilik düşünmüyorum ama şartlar ne getirir bilemiyorum.
      Öğretmenlik kıskanılacak meslek gerçekten. Öğrencilerin hayatlarına dokunuyorsun, etkili de oluyorsun. Öğretmen olduğum için çok mutluyum.
      Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  2. Merhaba sitenizle yeni tanıştım, takipteyim, bende beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kendinemoda. Hoş geldiniz. Size bakmaya gidiyorum...

      Sil
  3. Ah o okuma etkinliği , ne çok yapardık :) yarışmalar yapardık...
    yolları açık olsun :)

    YanıtlaSil