Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Ağustos 2012 Perşembe

GÖZLEME

Ev de yalnız kalınca kendime iş arıyorum. Yağlı gözlemeyi severim nasıl yapıldığını merak ediyordum. Sırrını veren olmadı. Sonra blog dünyasından öğrendim.
Funda Ceyhan çok önceleri Yağlı Gözleme yapmıştı. Püf noktasını ordan öğrenmiştim. Açtığım hamuru yağlayıp büzecekmişim. Hepsini biliyordum da büzme işini bilmiyordum. Teşekkürler Funda'cım. Link vermeyi becerebilsem yapacagım.  http://fundaceyhanla.blogspot.com/
  Gelelim benim yaptığıma kızıma kalacak ya kaydedelim.

Malzemeler: 1yumurta, 1,5 su bardağı ılık su veya süt (besin değeri artsın diye ben sütü tercih ediyorum.) 1tatlı kaşığı tuz, 1tatlı kaşığı şeker, 1çay kaşığı karbonat (ben koymayı unuttum yinede çok güzel oldu), Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar aldı). Açmak için nişasta. Zeytin yağı

                  
Zeytin yağı ve nişasta hariç diğer malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım. 20 dakika bekletelim. Bu ölçülerle 4 pazı çıktı. Oklava ile açalım. Üzerine zeytin yağı gezdirip yayalım. Çok yağlarsak bir daha açarken yağ fışkırıyor.

Açtığımız hamuru büzerek toplayalım. Kenarları üste doğru kapatalım.



Bir uçtan başlayarak kendi etrafında saralım.



Üzerine nişasta serpip tekrar açalım.



Ben bu ölçülerle dört pazı yaptım.



5 dakikada yaparım dediğim gözleme iki saatimi aldı. Aniden misafir gelse yaparım demiyorum artık.


Yapışmaz tavada orta ateşte pişirdim. Sıcakken üstüne tereyağ sürebilirsiniz. Çok yağlı olur diye ben sürmedim.


Servis hazırlığı yaparken kuşumuz bıcırık dayanamadı.



Afiyet olsun



Hoşça kalın.









                          Bıcırığın diğer resimlerini koymadan edemedim.





Canım benim. Hep elimden yer.



12 yaşında maşallah.


Bizimle bir masa da.

8 yorum:

  1. Gözlemeye de, servis ediliş biçimine de, Bıcırığa da bayıldım. Hepinize afiyet olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Biz annemlerde sacın üzerinde yapardık, ne guzel kokar o bazlama şimdi, yanindada ayran, ooohhh miss afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. ben yapamam, anca yapan olursa tadına bakarım. :)

    YanıtlaSil