Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Mayıs 2013 Cuma

Diyet (Yemin Ediyorum)

  Bu gün uyur uyanık haldeyken "Yemin ediyorum " diye geçirdim içimden. Neye yemin ediyorum?
Sonra Gamze hanımın verdiği diyet listesini uygulayacağıma yemin ediyorum dedim.
  Dizlerim, belim, boynum, ayaklarım, kollarım ağrıyor. Vücudumda yağ bezeleri oluşuyor.Yan yattığımda on dakika sonra bütün vücudumda çarpıntılarla uyanıyorum. Sanki damarlarımda tazyikli su dolaşıyor. Uyanınca hemen ayaklarıma basamıyorum. Gün içinde bir müddet oturayım gene basamıyorum. Ağırlıktan yürüyemiyorum. Sağlık sorunlarım arttı. Doktor ne dedi" zayıflayacaksın" dedi.
Okuduğum kişisel gelişim kitaplarında" bilinç altınıza projeler verin" diye yazıyordu.
Bende yatınca uyur uyanık bilinç altıma sağlıklı zayıflama projesini veriyordum ve bekliyordum.
Bu sabah uyur uyanık haldeyken "yemin ediyorum" diye düşündüğümü fark ettim. Bekledim neye yemin ediyorum diye.
 Diyetisyen Gamze hanımın diyetini uygulamaya,
Günde en az yarım saat yürümeye,
İşlerimi ertelememeye
Bir saat oturursam beş dakika yürümeye
Ara öğünleri atlamamaya
Öğünleri önceden düşünüp hazırlamaya
diyette esnek olmaya
Olumsuz eleştirilere kulak tıkamaya
Dışar da yerken mümkün olduğu kadar diyete uymaya, abartmamaya yemin ediyorum.

  Normal yaşantımı sürdüremez oldum aldığım ilaçlar yeterli gelmemeye başladı. Ağrılarım geçmiyor.
Guatır, tansiyon, kalp büyümesi, ödem haplarım var.  Kanı sulandırmak içinde coraspin alıyorum.
Bunların üstüne eklem ağrıları hapları alıyorum. Ağrılar azalıyor ama tamamen geçmiyor.
Canıma tak etti. Yaşam kalitem düştü.
  Aslında ne yapılacağını biliyorum.Diyetisyen Hülya hanımın verdiği diyetle iki yıl önce on kilo dan fazla vermiştim ve vermeye devam ediyordum. Bilinç altım panikledi herhalde kilo veriyorum diye ve iki yıl içinde kiloları geri aldım. Ben kendimi sevmiyorum iyi bir şey yapınca bunu fark ettim mi batırıyorum. Küçükken hiç taktir edilmediğim için kendimi hep hor gördüm. Bilinç üstüm kendini geliştirip iyi şeyler yaptıkça bilinç altım ket vurdu. Yeter artık. Bu ket vurmalar beni yatalak etmeden "Yemin" geldi. Sigarayı da yeminle bıraktığımı hatırladım. Ben çocukluğumdan beri şişmanım. Bir keresinde yemeğin ortasında yemek yemeği bırak sigara iç dediler, sigara iştahı kesiyor ve zayıflıyorsun dediler. Bende uyguladım. Hiç zayıflamadığım gibi bir de sigaraya alıştım. Beş altı sene günde altı sigara içiyordum, yemeklerden sonra yada arkadaşlarla. Sonra boğazım ağrıdı, ilaçlar bitip sigara içmeye başlayınca tekrar ağrıdı ve ben yemin ederek sigarayı bırakmıştım.Canım her sigara istediğinde yeminim aklıma geldi ve bir daha ağzıma sigara sürmedim.
  Şimdi bu yöntemi beynim zayıflamak için kullanıyor.
Hadi bakalım Selma gazan mubarek olsun.
Doktor kontrollü bana uygun geçen yıl verilen diyet listem
Diyetisyen Gamze hanımın verdiği 2100 kalorilik listem:
KAHVALTI
1 adet yumurta
1 dilim peynir
5 zeytin veya 3 ceviz
Çiğ sebze, şekersiz çay
2 ince dilim ekmek

KUŞLUK
1 SB süt veya yoğurt
1 porsiyon meyve

ÖĞLEN
4 köfte kadar et
4YK sebze yemeği
Salata veya 1 kase çorba
3 ince dilim ekmek

İKİNDİ
1 SB süt veya yoğurt
1 porsiyon meyve

AKŞAM
2YK Makarna veya pilav
4YK sebze yemeği
1çay bardağı yoğurt
salata
3 ince dilim ekmek

GECE
1çay bar  süt veye yoğurt
1 por meyve

Gece dokuzdan sonra bir şey yenmeyecek
8 SB su içilecek
2,  2.30 saat arayla bir şeyler yenecek.
Şekerli yiyecekler. hamur işleri, kuru yemişler, kızartmalar, yağlı yiyecekler, sucuk, salam, sosis, pastırma, sakatat, kabuklu deniz ürünleri


7 yorum:

  1. Liste bayağı fazla. Zaten diyet listeleri aslında normalde yediklerimizden çok daha fazlasını içeriyor. Biz normalde bukadar yemiyoruz. Ancak kalorisi yüksek şeyler yiyoruz. Bir de diyet bir disiplin işi ki ben aslen disiplini sevmiyorum. Ya da bana şunu yapmalısın denilen disiplini sevmiyorum. Bu yüzden kendi rejimim başarısız oldu. Bir de dukan hakikaten herkesin damak zevkine uygun değil. Mide bulantısı çektim resmen, kendimden ve dukandan iğrendim. Bir kaç sene önce bizim hastaneden bir dr arkadaşın Afyonkarahisar'daki bir çalışmasından ben de faydalanmak istedim. Bu dr, kimine step, kimine yürüyüş veriyor. Kimi hastasına asla yürüyüş vermiyor ve bazı hareketler öneriyor. Ama her şeyden önce yaptırdığı tahlillerle bu uygulamalara karar veriyor. Bana da günde 5 kere hepi topu 10 dakika kadar süren bir hareketler zinciri verdi. Çalıştığım için günde en fazla 3 defa yapabildim. İnanır mısınız kaslarımın yerini öğrendim. O kadar hareketli bir insan olmama rağmen, spor yapmadığım için hiç çalıştırmadığım kaslarım varmış:) İlk 1 hafta karnım, baldırlarım ve kollarım içten içe yandı. Ama mutlu oldum. Sonuçta da sıkılaştığım için, verdiğim kilo çok daha fazlaymış gibi bedenim küçüldü. Bu arada bir takım stres, ev taşıma, oğlanın sınav telaşı, kayınvalidemin kalça kırığı ve yükümün artmasıyla boşverdim gitti. Bu aralar tekrar düşünüyorum başlamaya. Blogdan bir arkadaşa daha söz vermiştim. Eğer oğlum gelince unutmazsam size de o hareketleri tarayıcıdan geçirip mail adresinize gönderebilirim. Siz kendinizi yormadan, 10-15 dakikayı geçmeden ve iki tur arasında en az 1-1,5 saat vererek yaparsanız daha çabuk bir ilerleme sağlamış olursunuz. Özellikle karın-bacak hareketleri zorlayabilir, sakın özellikle en başta zorlamayın kendinizi, Sayıyı ille de söylenilen kadar yapmayın, azdan başlayın, kalbinizi yormayın. Çünkü bu aslında uzun soluklu, hayata yayılması gereken bir sistem. Şimdiden diyetinizde başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum uzun mesajınız için Nurten hanımcım.
    Ben bu diyeti geçen yıl uyguladım. Tahliller sonucu bana göre hazırlandı. İlk hafta metabolizmayı ölçmek için hareket, yürüyüş de vermemişti diyetisyen. Ben bu kadar yemiyorum kesin kilo almışımdır diye kontrole gittiğimde yağlarımdan 2kilo yüz gram verdiğimi görünce inanamadım. Sonraki hafta günde yarım saat yürüyüş verdi. Diyetisyenin kalabalıklığı, tatilde annem lere gitmem, sürekli kontrol, bıkkınlık vs bahaneler üreterek bıraktım. ve verdiğim kiloları geri aldım.
    Sizin yaptığınız 10ar dakikalık kas hareketlerini bana da gönderirseniz çok sevinirim.
    Evet uzun soluklu başladım bende dengeli ve yeterli yiyerek, hareket ederek yeni bir yaşam stili oluşturmak istiyorum. Eşim ve oğlumda bana katıldılar.
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Sevgicim, dukan diyetini de tavsiye edebilirim,çevremde çok olumlu sonuçlarını gördüm ve hatta bazı hastalıkların çözümü bile oldu. Aslında benimde diyet yapıp 3-5 kilo vermem gerekte! Ah o ağrılar sorma canım yaa, gece olacak yatacağız diye korku yaşıyorum resmen.
    İlaç çantasını para çantasından önce alıyorum bir yere giderken:)
    Sana da geçmiş olsun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Nur'cum Dukan diyeti et e dayalı bir diyet. Ben de et yemeyi çok sevmiyorum. Onun için başlamadım. Bir diyete başlayıp bırakmak değilde hep dengeli ve yeterli beslenmeyi alışkanlık haline getirmek istiyorum. Bu diyette öyle bir şey.
    Ne güzel tarif etmişsin, her gece uykuya dalmak zor geliyor bana. Sabah uyanınca seviniyorum uyuyabilmişim diye. Kilo verirsem bu ağrılardan kurtulacağıma inanıyorum. Kaslarım, kemiklerim fazla yük taşıyor. İç organlarım fazladan çalışıyor, yoruluyor. Hep yorgunluk hissediyorum. İlaçlarımı almadan zaten normal yaşantımı sürdüremiyorum. Onun için yavaş yavaş vermem lazım fazla kilolarımı.
    Yorumun için çok teşekkür ederim.
    Sizede sevgiler, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. Gazan mübarek olsun Selmacığım. En zor tarafı başlamaktır zaten. İlk iki gün biraz zorlansa da insan, sonrasında metabolizma diyete göre organize oluveriyor. Kısa sürede hem kilolarından hem ağrılarından kurtulmanı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Gülsümcüm. İlk hafta zorlanmadan 2 kilo verdim. Eskiden başaramazsam diye yemin etmiyordum. Bıçak kemiğe dayandı. İnşallah ince bir hatun olurum.

      Sil
  6. mayıs, haziran, temmuz derkeeeen ağustos sonu hocam???? "yemin" ne durumda???? :))))) umarım güzel sonuçlar almaya başlamışsınızdır. sevgiler. öpüyorum güzel gözlerinizden!

    YanıtlaSil