Malzemeler: 3Su bardağı irmik
1su bardağı ceviz veya çam fıstığı
200gr tereyağ veya margarin
1çay bardağı zeytin yağı
1-2 paket vanilya, istenirse 1-2 tatlı kaşığı mahlep
1-2 tatlı kaşığı tarçın
6su bardağı süt
3 su bardağı şeker
Yapılışı:
Süt ve şekeri şeker eriyene keder kaynat beklet.
İrmik ve cevizi yağ koymadan 5-6 dakika kavur. Sürekli karıştır ki her tarafı aynı derecede kavrulsun. Kokusunu salınca yağını ekle. Kavurmaya devam et. 10 dakika kadar kavurduktan sonra bekleyen şekerli sütü tencereye dök. sıçramaması için tencerenin altını kıs, sütü azar azar dök. Pişirmeye devam et. Kıvamını alınca tarçın, vanilya, mahlepi ekle. Karıştır demlendir. Servis tabağına al, süsle. Kaşıkla üzerine desenler yap. cevizle süsle...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder