Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Aralık 2011 Cuma

İrmik Tatlısı

Malzemeler: 3Su bardağı irmik
                     1su bardağı ceviz veya çam fıstığı
                     200gr tereyağ veya margarin
                     1çay bardağı zeytin yağı
                     1-2 paket vanilya, istenirse 1-2 tatlı kaşığı mahlep
                     1-2 tatlı kaşığı tarçın
                                  6su bardağı süt
                                  3 su bardağı şeker
 Yapılışı:
          Süt ve şekeri  şeker eriyene keder kaynat beklet.
         İrmik ve cevizi yağ koymadan 5-6 dakika kavur. Sürekli karıştır ki her tarafı aynı derecede kavrulsun. Kokusunu salınca yağını ekle. Kavurmaya devam et. 10 dakika kadar kavurduktan sonra bekleyen şekerli sütü tencereye dök. sıçramaması için tencerenin altını kıs, sütü azar azar dök. Pişirmeye devam et. Kıvamını alınca tarçın, vanilya, mahlepi ekle. Karıştır demlendir. Servis tabağına al, süsle. Kaşıkla üzerine desenler yap. cevizle süsle...
                                                                       Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder