Tarifi yıllar önce Münevver Skry vermiş. Ben her yapışımda bu tarifi kullanırım. Ölçüleri değişik tariflerde var.
Malzemeler:
2su bardağı mercimek
1su bardağı ince bulgur
1-2 kuru soğan
1-2 yeşil biber (istenierse)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
2tatlı kaşığı kara biber
2tatlı kaşığı kuru nane
2-3 tatlı kaşığı pul biber
2yemek kaşığı salça
Süslemek için marul, yeşil soğan
Yapılışı:
2 bardak mercimeği 4 bardak su ile haşla. İçine 1bardak ince bulguru dök, tencerenin ağzını kapat demlendir. Başka bir tavada yağı, ince doğranmış soğanları, varsa incecik doğranmış yeşil biberi, Baharatları kavur. Salçasını ekle kavurmaya devam et. Demlenmiş mercimekli bulgurn içine kavrulmuş karışımı dök. Tuzunu ekle. Karıştır, yoğur, köfte şekli vererek servis tabağına sırala. Köftelerin altına marul yeşil soğan, maydanoz koy veya ayrı bir tabakta ikram et.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder