Ablam pişirdi biz yedik. Komşumuz Cevriye teyze Ödemişli. O yapar gönderirmiş bize. Ablamda ondan öğrenmiş.
Bir gün önceden yuvarlak ekmeği aldı bayatlattı. Tepesini kapak gibi kesti. İçini çıkardı.
Başka bir kapta 300gr kadar kıymayı ince doğranmış veya rendelenmiş 3-4 kuru soğan, varsa ince doğranmış 1-2 yeşil biber, nane, karabiber, kırmızıbiber vs baharatlarla kavurdu.
İçine bayatlayıp ufalanmış ekmekleride ilave etti, kavurmaya devam etti.
Derin bir tencereye az su koydu. Üzerine süzgeci oturttu.
Süzgünün üzerine ekmeği oturttu.
Ekmeğin içine kıymalı harcı doldurdu. Kestiği kapakekmeği üstüne kapattı. tencereninde kapağını kapattı. Ocağa koydu. 15 dakika pişirdi. Tencerenin içindeki su ekmeğe değmeyecek. Suyun buharı ile pişecek. Zaten iç harcı pişmiş olduğu için zor değil. Bayağı doyurucu. Kıymanın içine ekmeğin içinden çıkanları koymak iyi fikir. kıymanın ağır tadını hafifletti. Benim hoşuma gitti. Afiyet olsun.Yerkenki resimler unutuldu:)
Oh ohh afiyet olsun annemm:) Ben de denemiştim bu yemeği yapmayı, pek bi güzel oluyor.. Diğer tarifleri de bekliyoruz sabırsızlıklaa:)
YanıtlaSilCanım kızım teyzendenmi öğrenmiştin. Afiyet olsun.
SilTabi ki teyzemden öğrendim, böyle orijinal yemekleri sen ve teyzemden başka kimden öğrenebilirim ki:)
Silİlk defa duyuyor ve görüyorum. Çok ilginç.
YanıtlaSilBelki dilim halinde yoğurtla da servis edilebilir. Böylece mantı havasını da verir. Her halukarda zekle yenebilecek bir yemek.
Teşekkürler...
Asuman hanımcım servis edilirken dilimleniyor. o zaman bende salçalı bir sos olsaydı üstüne diye düşündüm. Yoğurtlu sosda güzel olur. sevgiler.
Sil