Yazar: JARET DIAMOND
Kitap: Tüfek, Mikrop ve Çelik
Sayfa: 662
Tubitak yayınları
İnsanların yiyecek üretimine geçişleri, yaşadıkları yerin coğrafikonumu, Ürettikleri yiyeceklerin kalorisinin beslediği nüfus, sonraki teknik icatları buldukları çelik ve tüfeğin üstünlük sağlaması, bulundukları coğrafyadaki hayvanları ehlileştirip yetiştirmeleri bu nedenle mikroplara bağışıklık kazanmaları. Gittikleri yerlerde bu mikroplara bağışıklığı olmayan yerli halkın savaşmadan ölümüne sebep olmaları, ve daha fazlası anlatılıyor.
Mutlaka okunması gereken bir kitap. Neden bazı halkların üstün teknolojiye sahipken, bazılarının ilkel düzeyde yaşadığını açıklayan araştırma sonuçlarını açıklayan bir kitap.Hiç bir halk üstün zekalı veya geri zekalı değil, çevresel etmenler yaşamda büyük etkiye saahip.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder