Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Aralık 2011 Cuma

Dantel Perdelerim(1. ve 2.)

        İlk ördüğüm perdeye sanırım1993 yılında başlamıştım. Kızıma bakan karşı komşum çalıştığım halde senin elin boş deyip evlilik çağındaki kızı için 20 tane havlu kenarı ördürmüştü bana. Benimde yüzüm yumuşak olduğu için hayır diyemiyor kalın kalın havlu kenarı dantelleri örüyordum. Sonunda bitmeyen bir iş başlayıp bu durumdan kurtulmak istedim. Veee dantel perdeye başladım.
                  Sonuç harikaydı. Hızımı alamadım birde yarım perde örüp üstüne tül diktirdim.
Her iki perdeyide oğlum doğmadan hazırlayıp pencerelerime astım. Yıl 1994 hala kullanıyorum. O zamanlar yoldan geçenler durup durup perdelerime bakıyorlarmış. Hatta bir gurup bayan araba altında kalayazmış, karşı bakkalımız anlatmıştı.
                                 İlk ördüğüm perdem 17 yıldır hala mutfağımda takılıdır.
İkinci ördüğüm perdem yatak odasında takılı. İkisini aynı yıl bitirip takmıştım. Severek kullanıyorum. Komşularımdan biri "niye takıyorsun bunları?" demişti. Bende şaşırıp "niye takmayayım?" demiştim. O da "kızına kaldır" dedi. Bende "onada örerim" demiştim. Bir çok el işi sandık beklerken modası geçiyor ve kullanılmıyor. Ben hevesim varken kullanıyorum. Ören bayan ağ ipliği kullanmıştım. Daha sonraları sentetik ipler çıktı ama ben onlarla öremedim. Katından ayrılıverdiler. Yıkıyorum, ütülüyorum, takıyorum...

5 yorum:

  1. Ay bakakalmayacak gibi değil ki, muhteşem olmuş perdelerim, ellerine sağlık...
    Şimdiki polyester iplikleri ben de hiç sevmiyorum, güzel de durmuyor bence...
    Kullan tabii ki, niye sandık beklesin ki, örülür gene, gerçi şimdi gençler pek istemiyorlar ama, seninkiler bile ona kalır, eskimiyorlar ki :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Banu perdelerimi begenmene sevindim. Bende hevesim varken kullanayım dedim.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. harikalar gerçekten:)
    emeklerinize sağlık..
    sayfanız çok hoş..
    seveseve izleyiciniz oldum hemen..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim birtutamkekik

    YanıtlaSil
  5. merhabalar bloğunuzu yeni keşfettim.çok güzel paylaşımlar yapmışsınız.özellikle dantel perdelerinize bayıldım.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil