Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Şubat 2012 Çarşamba

Annemin Evinden Eskiler

Bu yastıklar 35-40 yıl arası bizim evde. Annem hiç eskitmez ve eskimeyeni kullanır. Parça kumaşlar üçgen şekle getirilerek birleştirilmiş.
Bu yastık 30 sene önce ablam tarafından yapıldı. Mehtap kumaşının arkasını cetvelle çizer, oluşan kare ve dikdörtgenlerin köşelerini iğne iplikle bir araya toplayarak dikerdi. Kumaşın ön yüzünde bu şekiller oluşurdu. ben hayretler içinde kalırdım. O yıllarda çok yaptı hepimize hediye etti.Kızımın doğumundada bana bebek karyolası için takım yapmıştı.
Bu kanaviçe parçası 45sene öncesinden bize merhaba diyor. Ben çok küçükken tahta sedirler üzerine minderler yapılır, üzerine işlenmiş patiska ile örtü yapılırdı. Ozamanlardan annemin emekleri...
15-20 sene önce yılı tam hatırlamıyorum, Ev ekonomisi dersine girerken buruşuk rafya ile çiçek yaptırıyorduk öğrencilere. Bende yapıp tanıdıklara hediye ediyordum. Şimdi bende hiç örneği kalmamış. Annemde var. hemen resmini çektim. Resmi bari hatıra kalsın.
           Bu çiçeğide 15 yıl önce yapmış ve yaptırmıştım öğrencilere. Bende örneği yok.

6 yorum:

  1. Anacım bunlara eski denir mi hiç, antika desen neyse, yastıklar muhteşem, üçgen parçaları bildim de, ablanın yaptığı çok enteresan ve çok sabır işi yaaa ....
    Hadi güzel kanaviçeleri geçtim, o rafya çiçekler değişik geldi...
    Ailece hobici, ailece beceriklisiniz, öptüm hepinizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Banucum. Siz, biz hepimiz becerikliyiz değilmi?

      Sil
  2. Annemin yıllar öncesi var olan etaminlerine el koydum, çünkü çok seviyorum etamini.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin Sema, çok iyi yapmışsın etaminlere el koymakla.

      Sil