Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Şubat 2012 Pazar

Dün üniversiteden arkadaşım olan Serap'ın sergisini gezdim. Kendisi yrd doc dr Serap Yasa Grafik sanatçısı. Sergisinden sadece birkaç parçayı çektim.
Profesör Mürvet Bilen'in fotoğrafının üstüne yazılar basmış. Mürvet Bilen yıllar önceden okuduğum üniversitede dersimize girmişti ve ben onu çok severdim. Kızı Serap da bizimle aynı dönem başka bir bölümde okuyordu. Serap innncecik, çok hareketli yerinde duramayan bir kızdı.
19, 20 yıl sonra onu görünce tanıyamamıştım. O bana tanıyan gözlerle bakıyordu. Tanıdık biri tanımam lazım diye düşündüm. Vee gözlerinden çıkardım.
Anneside kentimizin üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmış ama şimdi Ankaradaymış. Bir türlü zaman yaratıp bir araya gelemedik. Oturup üniversite yıllarını yadedemedik.

Resim-iş anabilim dalı öğretim üyesi ve Grafik Tasarımcısı  arkadaşım benim hatırladığım kadarıyla Çocuk Gelişimi yada Beslenme bölümünde okuyordu. Nasıl grafik tasarımcısı oldu? Bir araya gelip oturabilirsek hikayesini öğreneceğim inşallah.
                                                                            *****
     Cuma akşamı Resim kursuna gittim üç haftadır gitmiyordum tatil nedeniyle. Nar ağacı resmimin fonunu boyayıp resmin yer tespitini yapıp bırakmıştım. Devam etmeyi düşünüyordum ama resmin kopyasını getirmeyi unutmuşum. Eee zaman boşamı gidecek gelmişim o kadar. Hemen atölyeden yeni tuval aldım ve oğlumun istediği çok renkli bir resme başladım. Fonu boyadım. Ertesi günde devam ettim.
Nar ağacı bekleyecek biraz. Zaten iyice kurumuş. Bu tablo bitince ona devam ederim.
                                          Daha bir şey belli olmuyor. Bitince güzel olacak.


5 yorum:

  1. Can dostun sergisini gezmek ayrıca güzel olmalı.
    Tuvali görünce 10 sene öncesine gittim. Çok istediğim halde şimdilerde köpeğim kokudan hazetmediği için yağlıboya çalışamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bende evde çalışmaya üşeniyorum Asuman hnm. Kursta hem arkadaşlarla sohbet ediyoruz hem çalışıyoruz. Sizde kursa gitseniz hem özlediğiniz resme dönmüş olursunuz hemde Paçoz rahatsız olmamış olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000 in başlarında iki yıl resim ve fotoğraf kurslarına gittim. Şİmdi artık koca koca tuvalleri, malzemeleri taşımak külfet geliyor bana. Bir de yalnızken üretmeyi sevenlerdenim.

      Sil
  3. canım tanıştığıma memnun oldum
    hoş sergi olmuş
    bana da beklerrim
    :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, eminim sergi anlattiginizdan cok daha guzeldir. Serap ablam, annem kadar sanatci bir ruha sahip olup, guzelliginide Muruvvet teyzemden almistir. Keske o sergiyi bende gezebilseydim!. Esasinda derslerden vakit bulsam, Ankaradaki butun sergileri gezerim... Sadece tatilde veya egitimde vakit bulursam oluyor. Resim cizdiginize gore ilginiz kesin olur. Ben gecen hafta Cuma Londradaki National Gallery i dolastim. MUHTESEMDI. Ikinci defa dolasiyordum. O tablolari anlatamam, inanmazsiniz icerde iki ressam vardi; tahmin edersiniz fotograf cekmek yasak, onun icin icerdeki ressamlar tablolara bakarak yagli boyalarini yapiyorlardi. Saat 18 de girmistim 20.40 civarinda ciktim. Imkani olan herkese tavsiye ederim. Iyi calismalar dilerim.

    YanıtlaSil